078 200 5000Nooddienst

Een gezond gebit is niet altijd een mooi gebit.

 

Als gevolg van bijvoorbeeld scheefstand, verkleuring of beschadiging kan het gebit minder mooi worden gevonden. Er zijn veel mogelijkheden om esthetisch storende factoren weg te nemen. Iedere situatie vraagt om een individueel advies. Hierbij zijn wij u graag van dienst. Onderstaand treft u enkele voorbeelden van mogelijkheden.

 

Bleken

In het geval de kleur van de tanden en kiezen te geel of te donker wordt gevonden, kan worden overwogen om het gebit te bleken. Hierbij kunnen verschillende technieken worden gebruikt. De kleur van eventuele vullingen e.d. blijft hierbij onveranderd.

 

Facings

Wanneer er bijvoorbeeld grote kleurverschillen zijn, kan worden overwogen om facings te laten plaatsen. Facings zijn dunne lagen die de tanden aan de zichtbare kant bedekken en camoufleren. Hiermee kan ook eventuele scheefstand in geringe mate worden gecamoufleerd. Er zal in meer of mindere mate eerst een dunne laag van de tand moeten worden weggeslepen om ruimte te maken voor de facing. Facings kunnen worden gemaakt van het vulmateriaal composiet of van porselein. Een facing van composiet is in één behandeling klaar, is minder kostbaar en gaat gemiddeld minder lang mee. Voor het plaatsen van een facing van porselein zijn minimaal twee afspraken nodig. De kosten van een porseleinen facing zijn hoger. Vooral op langere termijn is de porseleinen facing natuurgetrouwer.